Zvyšování bezpečnosti v dopravě s ohledem na oceňování lidského života - Slánský, Josef; Mervart, Michal, 1977-; Čech, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2011)
Diplomová práce popisuje problematiku přijatelnosti konkrétního dopravního projektu. Snaží se zachytit výdaje, které vznikají dopravní nehodou. Na tomto základě se snaží vyjádřit veškeré výdaje při úmrtí člověka a dát je do vztahu s dopravním projektem. V souvislosti s tím se v práci rozebírá, jak daným nehodám zabránit v rámci podpory bezpečnosti provozu. Celá práce je rozdělena na čtyři části. První část práce popisuje nehodovost na českých silnicích, druhá část se zabývá konkrétní metodikou vyjádření nákladů při úmrtí člověka důsledkem dopravní nehody. Třetí část přibližuje konkrétní dopravní projekt a závěrečná část zhodnocuje, zda výdaje na realizaci konkrétního projektu převyšují výdaje způsobené dopravní nehodou.
Vedoucí práce: Michal Mervart
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses