Srovnání daně z příjmů fyzických osob České republiky a Rakouska - Josková, Renata (2012)
Bakalářská práce je zaměřena na srovnání daně z příjmů fyzických osob České a Rakouské republiky, zvláště pak na zdanění příjmů ze závislé činnosti studenta. Teoretická část podrobněji rozebírá konstrukční prvky daně z příjmů fyzických osob pozorovaných zemí a představuje podmínky a povinnosti spojené s pracovními aktivitami, při kterých student získává příjmy ze závislé činnosti v obou zemích. Praktická část bakalářské práce se zaměřuje na výpočet daňové povinnosti studenta a zaměstnance včetně komparace úrovně jejich daňového zatížení.