Regionální diferenciace v úrovni rozvoje malého a středního podnikání v ČR - Podzemská, Michaela; Wokoun, René, 1953-; Piecha, Marian, 1982-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2010)
Předmětem diplomové práce Regionální diferenciace v úrovni rozvoje malého a středního podnikání v České republice je vymezení, zhodnocení a analýza faktorů rozvoje, které na jednotlivých úrovních veřejné správy ovlivňují rozvoj malého a středního podnikání v ČR. Analýza faktorů rozvoje podnikání je podrobněji zachycena u čtyř krajů, které reprezentují specifický typ regionu. Předmětem analýzy je region rozvíjející se, dva regiony s nízkou dynamikou růstu a region v poklesu. Stávající a potenciální možnosti rozvoje MSP v těchto jednotlivých typech krajů byly shrnuty do SWOT analýz. Výsledkem těchto analýz bylo zjištění, že definované faktory rozvoje podnikání mají v každém kraji jinou četnost a důležité je nalezení jejich dalšího potenciálu. Jednotlivé kapitoly práce se zaměřují na vymezení pojmu, vývoje a současného stavu malého a středního podnikání v ČR a na nalezení a definování faktorů rozvoje ovlivňujících podnikání v jednotlivých typech krajů. Případová studie, která řeší problematiku regionálních poradenských a informačních center, přinesla zjištění, že jejich eliminace by mohla vést k pomalejšímu rozvoji malých a středních podnikatelů na regionální a místní úrovni jejich působení.
Vedoucí práce: René Wokoun
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: regionální studia [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses