Česká rozvojová pomoc - Tůmová, Lucie; Ježek, Tomáš, 1940-2017; Granja, Monika; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2011)
Diplomová práce se zabývá problematikou zahraniční rozvojové spolupráce České republiky. Hodnotí dosavadní vývoj rozvojové spolupráce, analyzuje vydané koncepce a nástroje, ať už z hlediska bilaterální pomoci nebo závazků k mezinárodním organizacím. Posuzován je nejen státní sektor, ale také neziskové organizace a soukromé subjekty. Cílem je prozkoumat, do jaké míry se na hospodářském růstu země podílí rozvojové pomoc a do jaké snaha samotné rozvojové země a zda česká rozvojová pomoc přispěla zásadní měrou k podpoře demokracie, soukromého podnikání, ochraně soukromého vlastnictví a lidských práv. Součástí je praktická aplikace této problematiky na Srbsko, jednoho z největších příjemců české rozvojové spolupráce v posledních letech. V závěru práce jsou zhodnoceny dosavadní koncepce a představena východiska a doporučení pro budoucí vývoj rozvojové spolupráce, ať už v domácím nebo ve světovém měřítku.
Vedoucí práce: Tomáš Ježek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: hospodářská politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses