SWOT ANALÝZA SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V OBCI ŽELEZNÝ BROD - Chuchlíková, Zuzana; Poláková, Olga, 1944-; Granja, Monika; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2011)
Cílem práce je vytvořit SWOT analýzu sociálních služeb v obci Železný Brod, zmapovat tak nedostatky v této oblasti, možnosti zlepšení či rizika budoucího vývoje. Pojem sociální služby je zde používán v širším smyslu a do analýzy jsou tak zahrnuty i služby, které se sociálními službami úzce souvisejí. Vzhledem k demografické analýze regionu, která vychází ze Střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb Libereckého kraje, je SWOT analýza zaměřena na tři hlavní cílové skupiny. Jedná se o seniory, nezaměstnané a rodiny s dětmi předškolního věku. Pro tvorbu objektivní SWOT analýzy jsou v práci zpracovány informace od poskytovatelů služeb i od obyvatel dané obce prostřednictvím dotazníkového šetření. Výsledkem je kromě souhrnné SWOT analýzy i zjištění, v jakých oblastech by mohli působit soukromí poskytovatelé ziskového či neziskového charakteru.
Vedoucí práce: Olga Poláková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: hospodářská politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses