Měnová politika Evropské centrální banky - Ježková, Tereza; Koderová, Jitka; Vránková, Martina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2011)
Tato diplomová práce se zabývá měnovou politikou Evropské centrální banky. Na začátku práce je popsán historický vývoj. Další část je zaměřena na realizaci monetární politiky včetně plnění cíle v prvních dvanácti letech fungování s důrazem na důsledky globální finanční krize. Poslední část shrnuje problémy eurozóny po finanční a hospodářské krizi 2007/2008. Kromě reakce ECB na krizi v podobě mimořádných opatření je zde rozebrán okruh problémů týkající se fiskální politiky a dluhové krize eurozóny.
Vedoucí práce: Jitka Koderová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses