Porovnání podmínek pro outsourcing v ČR a na Filipínách - Tůmová, Kateřina; Jiránková, Martina, 1967-; De Castro, Tereza; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2011)
Tato diplomová práce se zaměřuje na zmapování a následné porovnání podmínek, jež Česká republika a Filipíny v současné době nabízí zahraničním podnikatelským subjektům z hlediska outsourcingu. První část se obecně zabývá pojmem outsourcing. Především však seznamuje s širokou paletou faktorů, které mají vliv na rozhodnutí firem o tom, v jaké zemi budou nakupovat služby tamních dodavatelů. Dvě následující kapitoly se postupně věnují aplikaci všech aspektů v obou těchto v mnoha ohledech zcela rozličných státech. Část závěrečná tyto země z hlediska popsaných faktorů pomocí SWOT analýz vyhodnocuje a srovnává. Zároveň nastiňuje kroky, které by mohly zlepšit současný stav u skutečností, které byly zařazeny mezi hrozby, případně slabé stánky.
Vedoucí práce: Martina Jiránková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses