Prínosy vnútorného trhu pre podnikateľské prostredie - Bartková, Zuzana (2011)
Diplomová práca sa zaoberá vnútorným trhom EU, so zameraním na jeho súčasný vývoj spojený s Aktom pre jednotný trh z roku 2010. Zároveň sa práca zaoberá kritickým zhodnotením vybraných nástrojov vnútorného trhu, ktoré zlepšujú podnikateľské prostredie a tým podporujú konkurencieschopnosť európskych podnikov. Vybrané nástroje, ktoré sú v práci hodnotené boli vybraté na základe obsahu opatrení EU vybraných v Akte pre jednotný trh, pričom sa jedná konkrétne o nástroje podporujúce dodatočné financovanie podnikov, nástroje európskeho systému verejných zákaziek a nakoniec regulačné prostredie EU a nástroje znižovania administratívnej záťaže.