Prínosy vnútorného trhu pre podnikateľské prostredie - Bartková, Zuzana; Adámková, Vlasta; Žamberský, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2011)
Diplomová práca sa zaoberá vnútorným trhom EU, so zameraním na jeho súčasný vývoj spojený s Aktom pre jednotný trh z roku 2010. Zároveň sa práca zaoberá kritickým zhodnotením vybraných nástrojov vnútorného trhu, ktoré zlepšujú podnikateľské prostredie a tým podporujú konkurencieschopnosť európskych podnikov. Vybrané nástroje, ktoré sú v práci hodnotené boli vybraté na základe obsahu opatrení EU vybraných v Akte pre jednotný trh, pričom sa jedná konkrétne o nástroje podporujúce dodatočné financovanie podnikov, nástroje európskeho systému verejných zákaziek a nakoniec regulačné prostredie EU a nástroje znižovania administratívnej záťaže.
Vedoucí práce: Vlasta Adámková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: evropská integrace [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses