Hospodářský zázrak JZD Slušovice? - Suková, Nikol; Soběhart, Radek, 1978-; Chalupecký, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2011)
Bakalářská práce přichází s interpretací problematiky zabývající se JZD Slušovice tzv. "hospodářským zázrakem socialismu". Podstata problému spočívá v otázce, zda JZD Slušovice skutečně bylo "hospodářským zázrakem socialismu" nebo byl tento "zázrak" záměrně vytvořen jako důkaz dobré funkčnosti socialistického systému. Na základě zjištěných informací týkajících se zemědělské výroby v družstvu, přidružených výrob, výjimek, které byly družstvu udělovány, návštěv, které se tam realizovaly, se objasnilo, že ve skutečnosti družstvo nemělo charakter zemědělského družstva a množství výjimek a povolení, které dostalo, bylo zcela nestandardní. V závěru lze tedy konstatovat, že se potvrdila výchozí hypotéza a to sice, že JZD Slušovice nebylo "hospodářským zázrakem socialismu".
Vedoucí práce: Radek Soběhart
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses