Dostupnost vlastnického bydlení v ČR - Váňa, Václav; Poláková, Olga, 1944-; Vebrová, Ludmila; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2011)
Práce se zabývá problematikou bydlení a jeho formami jako jsou bydlení v osobním vlastnictví, družstevním vlastnictví a nájemním bydlení, jejich výhodami a nevýhodami. Cílem bakalářské práce je srovnání nákladnosti vlastnického bydlení v jednotlivých krajích České republiky a cenová dostupnost bytu nebo domu pro průměrnou rodinu s dětmi. Komparace za všechny kraje České republiky je zpracována podle nominálních cen, míry zatížení výdaji na bydlení a podle reziduálního příjmu. Bakalářská práce vychází na jedné straně z dat o průměrné velikosti bytů a rodinných domů z nové výstavby a průměrných cen těchto bytů a rodinných domů, a na druhé straně jsou analyzovány tendence příjmové úrovně průměrných domácností ve všech krajích České republiky. Součástí bakalářské práce je posouzení financování vlastnického bydlení pomocí hypotečního úvěru a úvěru ze stavebního spoření, včetně jejich předností a negativ, které jsou dominantními produkty finančního trhu pro pořízení bydlení.
Vedoucí práce: Olga Poláková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses