Kontrola fúzí a převzetí v EU v energetice - Nymburská, Eva; Němcová, Ingeborg, 1957-; Horák, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2011)
První kapitola této práce popisuje utváření politiky Evropské unie v oblasti energetiky a shrnuje současné cíle, ke kterým by Evropská unie měla v oblasti energetiky směřovat. Zároveň jsou zde zmíněni hlavní aktéři působící na evropském energetickém trhu (čili na trzích s elektřinou a zemním plynem, na které se tato práce zaměřila). Ve druhé kapitole jsou nejprve obecně popsány fúze a převzetí, poté je zde vysvětlena jejich kontrola prostřednictvím soutežní politiky EU. Třetí, tj. poslední kapitola je věnována možným důsledkům fúzí a převzetí (zejména dominantnímu postavení a jeho zneužití). Celou kapitolu a práci uzavírají vybrané případy kontroly spojování a převzetí podniků v oblasti elektroenergetiky a plynárenství.
Vedoucí práce: Ingeborg Němcová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses