Vztah externího a interního auditu v bankovnictví - Havlová, Lenka (2011)
Cílem této diplomové práce je teoreticky vymezit externí a interní audit a blíže se seznámit jak probíhá jejich spolupráce v praxi v bance. Zkušenosti z praxe byly konzultovány v jedné z největších bank působících na českém trhu. Práce je rozdělena na část teoretickou a část aplikační. V teoretické části jsou vymezeny základní pojmy, cíle a definice obou auditů. Pro oba audity je zmíněna právní regulace auditorské profese a podrobně je popsán auditorský postup. Na konci obou částí jsou zmíněna specifika auditů v bankovnictví. V aplikační části je čerpáno z informací poskytnutých z praxe. Tato část se zabývá především spoluprací externího a interního auditu v bance.