Systémy zdravotnictví, sociální péče a vzdělávání v zemích subsaharské Afriky nástroje k zmírnění rozvojových problémů? - Bouřilová, Lenka (2011)
Diplomová práce se zabývá systémy zdravotnictví, sociální péče a zdravotnictví v zemích subsaharské Afriky. První část práce se věnuje chudobě a s ní souvisejících rozvojových problémů tohoto regionu a způsoby jejího měření. Druhá část popisuje stav a diferenci jednotlivých systémů a třetí část se zaměřuje na možnosti zkvalitňování sociálních systémů, které by mohly vést ke zmírnění rozvojových problémů.