Komparace vybraných balkánských zemí (Slovinsko, Chorvatsko, Srbsko) - Malkovský, Michael (2011)
Obsahem této diplomové práce je komparace Slovinska, Chorvatska a Srbska z hlediska jejich vývoje po rozpadu společného státu, transformačních procesů a přístupových jednání s Evropskou unií. Vysvětluje důvody současného odlišného postavení srovnávaných států a přináší prognózy jejich budoucího vývoje.