Ocenění fotbalového klubu Tottenham Hotspur - Kotrba, Václav; Scholleová, Hana, 1964-; Ščiklin, Alexandr, 1982-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2011)
Cílem mé diplomové práce je stanovit hodnotu fotbalového klubu Tottenham Hotspur k 25. 11. 2011. Společnost je obchodovaná na burze AIM. V teoretické části práce popisuji různé finanční ukazatele potřebné k analýze společnosti a metody hodnocení společností. V praktické části se nejdříve věnuji analýze historických údajů společnosti v letech 2007 -- 2011, na základě kterých provádím projekce výkazu zisků a ztrát a rozvahy pro roky 2012 -- 2015. Pro výpočet hodnoty společnosti použiji metodu diskontovaných volných peněžních toků pro věřitele a akcionáře. Na základě mého výpočtu je celková hodnota společnosti 316 439 tis. liber, což představuje 1,12 libry na akcii. Akcie společnosti jsou obchodované přibližně za poloviční cenu. Společnost se tak jeví jako zajímavá investiční příležitost.
Vedoucí práce: Hana Scholleová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses