Chilská penzijní reforma jako inspirace pro ČR - Michl, Pavel; Dočkal, Dalibor; Loužek, Marek, 1975-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2012)
Téma důchodové reformy je dnes aktuální v mnoha vyspělých zemích, včetně České republiky. Penzijní systémy mnoha zemí čelí výrazným problémům, které se navíc v čase prohlubují. Jsou hlavními předměty politických a ideologických sporů. Chilská penzijní reforma z 80. let 20. století, kdy došlo k přechodu z průběžného systému na kapitálový, by mohla být inspirací, jak se vypořádat s mnoha problémy, kterým dnešní penzijní systémy čelí. Cílem této práce je tedy zanalyzovat chilskou reformu a z této analýzy vyvodit prvky, které by mohly být inspirací při české důchodové reformě.
Vedoucí práce: Dalibor Dočkal
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses