Analýza inovačního potenciálu České republiky - Čech, Bohuslav (2012)
Práce se v teoretické části věnuje pojmu inovace a jejím formám, teoriím inovací jako zdroje hospodářských cyklů a inovační činnosti v rámci teorií podnikatele. Na tomto základě deduktivní metodou vytváří teorii obyvatelstva jako jediného skutečného zdroje inovačního potenciálu. V praktické části je s využitím této teorie prováděna analýza obyvatelstva se zaměřením na kvantitu- počet obyvatel a kvalitu -- vzdělanostní strukturu obyvatel. Dospívá k závěru, že Česká republika nemá dostatečné zdroje pro inovacemi řízený ekonomický růst.