Analýza inovačního potenciálu České republiky - Čech, Bohuslav; Dočkal, Dalibor; Zemplinerová, Alena; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2012)
Práce se v teoretické části věnuje pojmu inovace a jejím formám, teoriím inovací jako zdroje hospodářských cyklů a inovační činnosti v rámci teorií podnikatele. Na tomto základě deduktivní metodou vytváří teorii obyvatelstva jako jediného skutečného zdroje inovačního potenciálu. V praktické části je s využitím této teorie prováděna analýza obyvatelstva se zaměřením na kvantitu- počet obyvatel a kvalitu -- vzdělanostní strukturu obyvatel. Dospívá k závěru, že Česká republika nemá dostatečné zdroje pro inovacemi řízený ekonomický růst.
Vedoucí práce: Dalibor Dočkal
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses