Finanční a majetková analýza hospodaření města Hořice v Podkrkonoší - Štayr, Tomáš (2010)
Předmětem bakalářská práce je "Finanční a majetková analýza hospodaření města Hořice v Podkrkonoší". Metoda finanční a majetkové analýzy analyzuje finanční prostředky za současného analyzování majetku obce. Bakalářská práce je rozdělena do dvou částí. První část je teoretická věnována popisu města Hořice, vysvětlení vybraných pojmů a definic a představení metody finanční a majetkové analýzy. Druhá část je praktická a je zaměřena na aplikaci metody retrospektivní finanční a majetkové analýzy na hospodaření města Hořice v Podkrkonoší, stanovení standardů, výpočet indikátorů a komparaci města Hořice s průměrem vybraných obcí v České republice, průměrem za velikostní skupinu v ČR, průměrem vybraných obcí v Královéhradeckém kraji a průměrem za velikostní skupinu v kraji.