EEfektivnost a udržitelnost systému veřejných dotací do sféry životního prostředí - Dytrich, Jakub (2010)
V této práci je provedena analýza systému řízení efektivnosti a udržitelnosti veřejných dotací do sféry životního prostředí. Nejprve je popsáno, jaké jsou operační programy v této oblasti, jaký je celý systém monitorovacích indikátorů. Na nalezené problémy jsou předestřena řešení. Nakonec je provedena analyza efektivity tohoto systému za použití jednoduché statistické metody.