Socioekonomický význam získání titulu Evropského hlavního města kultury - Vostrovská, Pavla (2010)
Tato diplomová práce se zabývá možnostmi využití kultury jako faktoru pro ekonomický, sociální a územní rozvoj sídel. Na základě teoretických poznatků o vlivu kultury na ekonomiku demonstruje dopady projektu Evropského hlavního města kultury na jmenované město. Cílem této práce je pomocí faktických dat, jež byly zjištěny ve městech, která daný titul v minulosti získala, dokázat, zda získání jmenovaného titulu by mohlo vést k podpoře regionálního rozvoje.