Socioekonomický význam získání titulu Evropského hlavního města kultury - Vostrovská, Pavla; Macháček, Jaroslav; Tyslová, Irena; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2010)
Tato diplomová práce se zabývá možnostmi využití kultury jako faktoru pro ekonomický, sociální a územní rozvoj sídel. Na základě teoretických poznatků o vlivu kultury na ekonomiku demonstruje dopady projektu Evropského hlavního města kultury na jmenované město. Cílem této práce je pomocí faktických dat, jež byly zjištěny ve městech, která daný titul v minulosti získala, dokázat, zda získání jmenovaného titulu by mohlo vést k podpoře regionálního rozvoje.
Vedoucí práce: Jaroslav Macháček
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: regionální studia [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses