Ohodnocování finančních institucí v rámci EU - Vitochová, Zuzana (2012)
Předmětem diplomové práce je ohodnocování akcií finančních institucí. To má určitá specifika plynoucí z charakteristik, jimiž se odlišují finanční instituce od nefinančních. Práce se věnuje těmto jednotlivým charakteristikám a dále poté metodám fundamentální analýzy vhodným pro ohodnocování akcií finančních institucí. Cílem práce je ohodnocení akcie společnosti Erste Group s uvážením vybraných mezinárodních, makroekonomických, odvětvových i firemních faktorů a následné stanovení investičního doporučení. V práci je kladen důraz na finanční instituce EU a finanční trhy, na nichž působí. V rámci práce je provedena analýza vzájemné závislosti finančních trhů EU.