Ohodnocování finančních institucí v rámci EU - Vitochová, Zuzana; Veselá, Jitka; Polák, Michal; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2012)
Předmětem diplomové práce je ohodnocování akcií finančních institucí. To má určitá specifika plynoucí z charakteristik, jimiž se odlišují finanční instituce od nefinančních. Práce se věnuje těmto jednotlivým charakteristikám a dále poté metodám fundamentální analýzy vhodným pro ohodnocování akcií finančních institucí. Cílem práce je ohodnocení akcie společnosti Erste Group s uvážením vybraných mezinárodních, makroekonomických, odvětvových i firemních faktorů a následné stanovení investičního doporučení. V práci je kladen důraz na finanční instituce EU a finanční trhy, na nichž působí. V rámci práce je provedena analýza vzájemné závislosti finančních trhů EU.
Vedoucí práce: Jitka Veselá
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses