Ocenění společnosti Správa nemovitostí Olomouc, a.s. - Hanzlíková, Martina; Kislingerová, Eva, 1950-; Čása, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2011)
Diplomová práce se zabývá oceněním společnosti Správa nemovitostí Olomouc, a. s. k 20. 12. 2011. Pro stanovení hodnoty společnosti byla zpracována podrobná strategická a finanční analýza, jejichž nástroje odhalily podstatu podniku a jeho budoucí potenciál. Na základě těchto analýz a po konzultacích s vedením společnosti jsem sestavila podrobný finanční plán pro následujících pět let. Po této době jsem předpokládala trvalý rovnoměrný růst. Ocenění bylo provedeno pomocí dvou výnosových metod, z nichž jedna využívá volného peněžního toku do firmy a druhá ekonomické přidané hodnoty. Finální hodnota podniku byla stanovena průměrem výsledků výnosových metod. Pro srovnání jsem dále připravila valuaci na základě majetkové metody, jež stanovuje hodnotu firmy pomocí účetní hodnoty.
Vedoucí práce: Eva Kislingerová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses