Odměňování zaměstnanců v organizaci - Veselý, Jiří (2011)
Cílem diplomové práce je vymezení teoretického konceptu systému odměňování, mzdového systému organizace a systému zaměstnaneckých výhod. Poté analýza a také zhodnocení funkčnosti tohoto systému ve vybrané společnosti, kterou je Hochtief a.s. a která se zabývá stavebnictvím. Dále je tento systém popisován a srovnáván s trhem. Analytická část se zaobírá třemi hlavními body, jimiž jsou mzdový systém organizace a systém benefitů. Druhým bodem je dotazování ve společnosti v otázce odměňování a třetím bodem je srovnání společnosti s trhem z hlediska mzdových relací, nezaměstnanosti a stavební produkce. Společnost disponuje nadprůměrnou mzdovou hladinou, má kvalitně a strukturovaně složenou mzdu, poskytuje širokou paletu benefitů, je váženým zaměstnavatelem v očích zaměstnanců a v porovnání s konkurencí je nad průměrem.