Město Zlín pod správou firmy Baťa - Malárová, Kateřina (2011)
Za cíl své práce jsem se rozhodla objektivně zhodnotit, co znamenala firma Baťa pro město Zlín. Zabývám se podrobně koncem devatenáctého století až do poloviny dvacátého století, kdy proběhly ty nejzásadnější počiny k rozvoji a růstu města Zlína. V první kapitole je popsána historie města Zlína od jeho počátku až do konce padesátých let 20.století, zvláště se soustřeďuji na dobu, kdy bratři Baťové začali s podnikáním ve Zlíně. Druhá kapitola se zabývá starostováním Tomáše Bati. V poslední kapitole popisuji sociální projekty, které firma Baťa vytvářela pro své zaměstnance.