Daňová problematika v účetnictví a její řešení v praxi - Čermáková, Kristýna; Roubíčková, Jaroslava, 1954-; Strouhal, Jiří, 1980-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2011)
Práce je zaměřena na účetní a daňový systém, na jejich rozdílný pohled při řešení konkrétních situací. Nejprve práce charakterizuje podstatu účetnictví, jeho úlohu a význam pro své uživatele. Také popisuje právní úpravu účetnictví, vlivy, které se podílely na tvorbě legislativního rámce a aktuální podobu účetních norem. Při popisu daňového systému se zaměřuje na vymezení základních daňových prvků, stručný přehled současného daňového systému ČR a zachycení daní v účetnictví. Zvláštní pozornost je věnována odlišnostem a komplikacím, které vyplývají z rozdílného pohledu účetního a daňového systému. Na příkladech jsou pak uvedeny problémové oblasti, které jsou řešeny jak z pohledu účetního, tak z pohledu daní. Jedná se o problematiku rezerv, komponentního odpisování, opravných položek a jejich propojení s odloženou daní.
Vedoucí práce: Jaroslava Roubíčková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses