Etika v auditorské profesi - Morsteinová, Adéla (2011)
Práce pojednává o etice v auditorské profesi a jejím porušování. Zaměřuje se zejména na legislativní úpravu oblasti etiky v auditu externím a interním, podrobně se zabývá etickými kodexi v obou těchto auditorských profesích. Část práce se věnuje podvodům v oblasti auditu a jsou zde uvedeny konkrétní případy porušení etiky v praxi a v závěru práce je uveden zákon Sarbanes-Oxley Act, který vznikl v reakci na první velké skandály spojené s auditorskými firmami.