Etika v auditorské profesi - Morsteinová, Adéla; Roubíčková, Jaroslava, 1954-; Černý, Václav, 1957-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2011)
Práce pojednává o etice v auditorské profesi a jejím porušování. Zaměřuje se zejména na legislativní úpravu oblasti etiky v auditu externím a interním, podrobně se zabývá etickými kodexi v obou těchto auditorských profesích. Část práce se věnuje podvodům v oblasti auditu a jsou zde uvedeny konkrétní případy porušení etiky v praxi a v závěru práce je uveden zákon Sarbanes-Oxley Act, který vznikl v reakci na první velké skandály spojené s auditorskými firmami.
Vedoucí práce: Jaroslava Roubíčková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses