Účetní řešení fúzí obchodních společností s důrazem na oceňování - Dvořáková, Zuzana (2011)
Diplomová práce je zaměřena na problematiku fúzí s důrazem na oceňování. Zabývá se především ekonomickým, právním, účetním a daňovým hlediskem. Tato hlediska jsou obohacena o novely zákonů, které nabývají právní účinnosti od roku 2012. Diplomová práce je doplněna o samotný proces znaleckého ocenění, bez kterého by většina fúzí nemohla být realizována. V závěru práce je popsána konkrétní vnitrostátní fúze sloučením třech společností s uvedením účetního řešení.