Účetní řešení fúzí obchodních společností s důrazem na oceňování - Dvořáková, Zuzana; Vomáčková, Hana; Rajnochová, Lenka; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2011)
Diplomová práce je zaměřena na problematiku fúzí s důrazem na oceňování. Zabývá se především ekonomickým, právním, účetním a daňovým hlediskem. Tato hlediska jsou obohacena o novely zákonů, které nabývají právní účinnosti od roku 2012. Diplomová práce je doplněna o samotný proces znaleckého ocenění, bez kterého by většina fúzí nemohla být realizována. V závěru práce je popsána konkrétní vnitrostátní fúze sloučením třech společností s uvedením účetního řešení.
Vedoucí práce: Hana Vomáčková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses