Proměny modelů integrace imigrantů ve Francii - Vaníčková, Anna (2011)
Bakalářská práce je zaměřena na integraci imigrantů ve Francii. Francie patří mezi země, kde problematika imigrace a integrace představuje dlouhodobě jedno ze zásadních témat veřejných diskuzí. Práce nejprve popisuje historický kontext migrace v západní Evropě a vliv národních identit na přístup k přistěhovalcům. Posléze se zabývá jednotlivými integračními modely a jejich uplatněním v západní Evropě. Práce se poté zaměřuje na vývoj přistěhovalectví ve Francii a jeho dopady na imigrační a integrační politiku země. V závěru práce poukazuje na omezení nosit šátky a zákaz závojů přes celý obličej.