Podnikatelský plán - Informační portál pro zahraniční návštěvníky Prahy - Hrubý, Jan (2011)
Cílem diplomové práce je sestavit podnikatelský plán pro založení podniku nabízejícího služby internetového portálu pro zahraniční návštěvníky Prahy a tím ověřit uskutečnitelnost podnikatelského záměru. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. Teoretická část vysvětluje a popisuje základní rozdělení internetového trhu, součásti online marketingu a jeho trendy a zejména význam a strukturu podnikatelského plánu. Praktická část se zabývá samotným projektem, ke kterému je sestaven podnikatelský plán se všemi jeho náležitostmi. Je popsán podnikatelský záměr, definovány cíle podniku, provedeny analýzy trhu, zákazníků a konkurence, představena marketingová strategie a sestaven projektový plán realizace a finanční plán. Celý plán je závěrem hodnocen SWOT analýzou a analýzou rizik.