Japonská hospodářská krize a její paralela s poslední krizí ve Spojených státech - Kolářová, Veronika (2011)
Ve své diplomové práci budu hledat paralelu mezi vývojem Japonské krize v devadesátých letech a současnou krizí ve Spojených státech. V teoretické části se zaměřím na rozbor příčin vzniku, průběhu a řešení obou zmiňovaných krizí. Praktická část bude zaměřena na analýzu tří okruhů, kterými jsou analýza hospodářských cyklů zkoumaných krizí, analýza akciového trhu a trhu nemovitostí, a finálně analýza dopadů přijatých opatření na následný ekonomický vývoj. Závěr práce bude hledat odpověď na otázku, zda Spojené státy čeká stejný vývoj jako Japonsko v devadesátých letech.