Japonská hospodářská krize a její paralela s poslední krizí ve Spojených státech - Kolářová, Veronika; Jílek, Josef, 1957-; Munzi, Tomáš, 1980-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2011)
Ve své diplomové práci budu hledat paralelu mezi vývojem Japonské krize v devadesátých letech a současnou krizí ve Spojených státech. V teoretické části se zaměřím na rozbor příčin vzniku, průběhu a řešení obou zmiňovaných krizí. Praktická část bude zaměřena na analýzu tří okruhů, kterými jsou analýza hospodářských cyklů zkoumaných krizí, analýza akciového trhu a trhu nemovitostí, a finálně analýza dopadů přijatých opatření na následný ekonomický vývoj. Závěr práce bude hledat odpověď na otázku, zda Spojené státy čeká stejný vývoj jako Japonsko v devadesátých letech.
Vedoucí práce: Josef Jílek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: hospodářská politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses