Politická podmíněnost vstupu do Evropské unie a reakce kandidátské země případ Turecko - Formanová, Dora (2011)
Tato práce se snaží zachytit plnění politických kritérií vstupu do EU Tureckem na základě informací získaných z každoročně vydávaných hodnotících zpráv Evropské komise. Zároveň hledá odpověď na otázku, zda jsou četné výtky ze strany EU produktivní či kontraproduktivní ve vztahu k Turecku jako kandidátovi na členství v EU a jakým způsobem formují tyto připomínky názory tureckých politických špiček a turecké veřejnosti na otázku vstupu do EU.