Vybrané účetní operace v cizích měnách v oblasti služeb - Vojáčková, Martina (2011)
Práce se věnuje vybraným účetním operacím v cizích měnách v oblasti služeb. Úvodní část vymezuje pojem služby a jejich účetní problematiku. Další úsek je věnován české právní úpravě cizích měn v účetnictví, na danou kapitolu navazují vybrané účetní operace v cizí měně, týkající se pohledávek a závazků v souvislosti s poskytováním služeb. V druhé polovině práce jsou popsány konkrétní služby, zastoupené franchisingem a jeho zdroji financování v cizí měně. Celá problematika je doplněna o srážkovou daň a daň z přidané hodnoty v oblasti služeb.