Vybrané účetní operace v cizích měnách v oblasti služeb - Vojáčková, Martina; Roubíčková, Jaroslava, 1954-; Strouhal, Jiří, 1980-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2011)
Práce se věnuje vybraným účetním operacím v cizích měnách v oblasti služeb. Úvodní část vymezuje pojem služby a jejich účetní problematiku. Další úsek je věnován české právní úpravě cizích měn v účetnictví, na danou kapitolu navazují vybrané účetní operace v cizí měně, týkající se pohledávek a závazků v souvislosti s poskytováním služeb. V druhé polovině práce jsou popsány konkrétní služby, zastoupené franchisingem a jeho zdroji financování v cizí měně. Celá problematika je doplněna o srážkovou daň a daň z přidané hodnoty v oblasti služeb.
Vedoucí práce: Jaroslava Roubíčková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses