Evropská měnová unie - její vývoj a současné problémy - Vaverková, Zuzana; Koderová, Jitka; Hýla, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2011)
Tato bakalářská práce se zabývá počátky měnové integrace v Evropě od okamžiku podepsání Římských smluv. Zmiňuje neúspěšné návrhy a pokusy o měnovou a hospodářskou integraci evropských zemí. Uvádí podmínky pro vstup do Evropské měnové unie, její formování a principy fungování. Poukazuje na problém dluhové krize v eurozóně, její význam a následky v postižených zemích. Také prezentuje, jak EFSM, EFSF a MMF pomáhají problematickým zemím vyrovnat se s jejich situací a možnosti dalšího vývoje.
Vedoucí práce: Jitka Koderová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses