Regionální disparity v rozložení hromadných ubytovacích zařízení jako součásti základní infrastruktury cestovního ruchu v ČR - Parkanová, Lenka; Kouřilová, Jana, 1960-; Pělucha, Martin, 1980-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2011)
Diplomová práce se zabývá regionálními disparitami v rozložení hromadných ubytovacích zařízení jako součásti základní infrastruktury cestovního ruchu v České republice za rok 2010. Cílem diplomové práce je zhodnocení významu a rozložení ubytovacích zařízení v jednotlivých krajích České republiky. Teoretická část práce se věnuje obecnému vymezení cestovního ruchu a infrastruktuře cestovního ruchu se zaměřením na ubytovací služby. Praktická část se zabývá analýzou statistických ukazatelů ubytovacích zařízení a regionálními rozdíly ve vybavení území ubytovacími zařízeními. Pozornost je věnována zejména ukazatelům, jako je počet hromadných ubytovacích zařízení a jejich kvalita, počet pokojů, lůžek a návštěvnost ubytovacích zařízení v jednotlivých krajích. Při analýze statistických ukazatelů bylo vycházeno z Veřejné databáze Českého statistického úřadu.
Vedoucí práce: Jana Kouřilová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: regionalistika a veřejná správa [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses