Problematika silničních přeprav nebezpečného zboží - Zieglerová, Lucie (2012)
Přeprava nebezpečných věcí je jedním z nějobtížnějších oborů dopravy. Nebezpečné věci disponují vlastnostmi, které mohou být nebezpečné pro osoby, majetek a životní prostředí. Proto musí být nebezpečné zásilky přepravovány podle zvláštních pravidel. Dohoda ADR napomáhá ke sjednocení těchto pravidel v členských zemích a přispívá tak k zamezení nebo alespoň ke snížení počtu nehod.