Finanční analýza firmy Eaton Elektrotechnika s.r.o./Financial Analysis of Eaton Elektrotechnika Company - Ranglová, Michaela; Míková, Marie, 1953-; Takáčová, Hana, 1952-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2012)
Diplomová práce je rozčleněna na dvě části. Teoretická část se věnuje vymezení podstaty finanční analýzy, definování jednotlivých skupin uživatelů analýzy, představení základních technik a metodických nástrojů a prezentování tří predikčních modelů. V praktické části jsou teoreticky popsané techniky, metody a modely aplikovány na společnost Eaton Elektrotechnika s.r.o. a je tak provedena finanční analýza za období od 1.5.2006 do 31.12.2010. Pro zvýšení vypovídací schopnosti je analýza rozšířena o prostorové srovnání s hlavními konkurenty společnosti a porovnání vybraných ukazatelů společnosti se středními hodnotami oboru, ve kterém působí.
Vedoucí práce: Marie Míková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses