Technicko-ekonomická studie Mramorové lomy Ujčov - Čochner, Lukáš (2011)
Diplomová práce se na bázi technicko-ekonomické studie snaží seznámit čtenáře s reálností možnosti těžby mramoru v moravské lokalitě Ujčov. Podklady pro praktickou část práce jsou odborné posudky ložiska kamene, konzultace s odborníky v oboru a komunikace s případnými dodavateli. Studie vyúsťuje v předběžný finanční plán projektu, který dosažené závěry kvantifikuje. Text zvažuje i možná rizika. Studie si též klade za cíl být podkladem pro vyhotovení podnikatelského plánu.