Ocenění AERO Vodochody a.s. - Knopp, Daniel; Scholleová, Hana, 1964-; Flídr, Michal; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2011)
Diplomová práce se zabývá oceněním podniku AERO Vodochody a.s. Odhad hodnoty firmy se vztahuje k 15. 12. 2011. Kromě hodnoty podniku je určena vnitřní hodnota vlastního kapitálu. V rámci procesu oceňování je zpracována finanční analýza společnosti, analýza makroekonomického prostředí a analýza odvětví. Pro samotné ocenění podniku je aplikována výnosová metoda diskontovaného peněžního toku do firmy (FCFF). Po vynesení výroku o hodnotě je pozornost soustředěna na rozbor hlavních faktorů, které ovlivňují výslednou hodnotu podniku k 15. 12. 2011. Na základě analýzy vlivů jednotlivých činitelů na výslednou hodnotu podniku jsou prezentovány návrhy na zlepšení, které by měly přinést zvýšení hodnoty podniku v budoucnu. Pomocí simulace Monte Carlo je predikována hodnota podniku k 15. 12. 2012. Po diskontování výsledku ze simulace jsou obě hodnoty porovnány, na základě čehož je řečeno, zda se očekává růst hodnoty firmy, či nikoliv.
Vedoucí práce: Hana Scholleová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses