Analýza získávání a výběru pracovníků ve společnosti VIGOUR a.s. - Šmídová, Zuzana (2011)
Diplomová práce se zabývá teoretickým rozborem nástrojů a metod pro získávání a výběr pracovníků. Zároveň popisuje a posuzuje využití těchto metod v praxi. Pro tyto účely byla zvolena společnost Vigour, která se zabývá zaměstnáváním specialistů působících v oblasti informačních technologií. Představené metody a nástroje používané v praxi jsou konfrontovány s popsanými teoretickými poznatky a s výsledky dotazníkového šetření. To bylo prováděno uvnitř společnosti ve dvou rovinách -- mezi zaměstnanci a manažery. Záměrem konfrontace je identifikace slabých stránek včetně předložení návrhů na jejich zmírnění či odstranění.