Finanční gramotnost a její podpora na Mostecku - Jelínková, Kateřina (2011)
Tato práce si klade za cíl postihnout pojem "Finanční gramotnost" jako fenomén dnešní doby v kontextu České republiky, resp. regionu s nejvyšší nezaměstnaností a specifickými problémy Mostecka. Dále vymezit základní pojmy týkající se finanční gramotnosti, její podpory ve vzdělávání v rámci České republiky a možnosti měření. Věnuje pozornost regionu Mostecko, konkrétním příkladům podpory finanční gramotnosti v této lokalitě a následného průzkumu. Závěr patří hodnocení výsledků získaných průzkumem a doporučením k optimalizaci podpory finanční gramotnosti.