Vliv migrace na vybrané socioekonomické ukazatele - Vrána, Martin; Macháček, Jaroslav; Langhamrová, Jitka, 1958-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2012)
Tato diplomová práce se zabývá tématem migrace. V teoretické rovině práce definuje pojem migrace, pojednává o jejích příčinách, formách, druzích a důsledcích. V rovině praktické práce potom zkoumá vliv migrace na socioekonomické ukazatele. Jejím cílem je charakterizovat dopady migrace na sociální a ekonomické ukazatele České republiky a na příkladu ekonomické aktivity cizinců a dalších vybraných kritérií zhodnotit situaci, která by v důsledku migrace mohla v socioekonomické oblasti do budoucna v České republice nastat. Práce dále také informuje o současném stavu a vývoji migrace v České republice, o tom, jaká byla zvolena migrační politika, podrobněji se také zabývá tím, jaké menšiny na našem území žijí. Zvolenému cíli práce se věnuje třetí kapitola, která přináší praktické poznatky o ekonomických sociologických a demografických aspektech migrace.
Vedoucí práce: Jaroslav Macháček
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: regionální studia [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses