Rizika a přínosy partnerství veřejného a soukromého sektoru - Holmanová, Alžběta; Jílek, Petr; Říhová, Gabriela; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2012)
Hlavním tématem práce je poskytování veřejných statků a služeb metodou veřejně -- soukromého partnerství (PPP). Práce charakterizuje základní principy fungování této metody, její přednosti a kritiku, jíž je vystavena. Práce dále analyzuje vztah mezi korupcí (měřeno indexem vnímaní korupce) a objemem využívání metody PPP (měřeno poměrem hodnoty projektů v zemi x za rok y / výdaje vlády na tvorbu hrubého kapitálu v zemi x za rok y). Cílem práce je pomocí korelační analýzy mezi výše zmíněnými veličinami určit, zda zde existuje pozitivní vztah a jaký má dopad hodnocení metody.
Vedoucí práce: Petr Jílek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: veřejná správa a regionální rozvoj [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses